Kip uit de oven

Recept hoeveelheid: 2 personen
Deze schotel vol met verse groenten, kip & krieltjes zijn perfect voor een doordeweekse avond!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 4 kipdrumsticks (of kippendijen)
  • 300 gram krieltjes
  • 1/2 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 takken trostomaten klein (bijv. Subliem tomaten)
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl paprikapoeder

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Knoflookpers
  • Pan met stoommand

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Meng de helft van de olijfolie met de paprikapoeder. Pers de knoflook uit en voeg dit toe aan de marinade. Marineer de kipdrumsticks voor 15 minuten in de marinade.
  2. Maak de aardappel krieltjes schoon onder de kraan en halveer de krieltjes. Stoom deze in een pannetje met stoommand voor 5 minuten gaar.
  3. Halveer de courgette en snij deze vervolgens in halve plakjes. Pel de ui en snij deze in grove stukken.
  4. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel hierover de aardappels en de kipdrumsticks. Verspreid de courgette, kleine trostomaten en rode ui vervolgens ook over de bakplaat. Besprenkel met de rest van de olijfolie en met de Provençaalse kruiden. Zet voor 40-45 minuten in de oven.

Notities

Tip: Houd je niet van kluiven? Vervang dan de kippenpoten voor kippendijen

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie