Vegetarische herfst quiche met rode kool & geitenkaas

Recept hoeveelheid: 1 quiche
Deze herfstige quiche is een lekkere vegetarische optie voor de koude dagen. Met rode kool, geitenkaas, appel en verse tijm een échte klassieker!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten deeg

  • 250 gram bloem (+ voor bestuiven)
  • 150 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei
  • 1 snuf zout

Ingrediënten vulling

  • 300 gram rode bieten (voorgekookt en geraspt)
  • 1 appel (zoete, zoals Jazz)
  • 90 gram naturel geitenkaas (zachte variant uit de koeling)
  • 5 gram tijm
  • 50 gram ongebrande walnoten
  • 3 eieren
  • 250 ml kookroom

Benodigdheden

  • Quiche vorm (26 cm)
  • keukenmachine
  • Plastic folie

Bereiding

Het deeg

  1. Meng in een keukenmachine de bloem, boter, het ei en zout tot een deegbal. Pak het vervolgens in in plastic folie en laat een half uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden hete lucht. Vet de quichevorm in met boter. Rol het deeg met de deegroller uit tot een vorm ten grootte van quiche vorm + randen. Gebruik wat bloem om te zorgen dat het deeg niet vastplakt aan het aanrecht / de snijplank.
  3. Leg het deeg in de quiche vorm. Druk het goed aan in de vorm en snij het overige deeg netjes weg. Leg het bakpapier op het deeg en leg de bakbonen op het bakpapier. Bak het in 20 minuten af in de voorverwarmde oven om 190 graden.

De vulling

  1. Snij de appel in kleine blokjes, risp de tijm en hak de walnoten grof. Breek/Snij de geitenkaas in kleine blokjes. Meng de bieten met de appel in een kom en voeg de tijm hierbij. Verdeel dit vervolgens over de quiche bodem. Voeg tot slot de geitenkaas en de tijm toe aan de vulling.
  2. Meng in een kom de eieren met de kookroom. Voeg hieraan eventueel een beetje peper en zout toe. Giet dit vervolgens over de vulling en zet de quiche voor 25-30 minuten in de oven.

Notities

Tip: Voor een snelle variant kun je het zelfgemaakte deeg ook vervangen voor hartige taart deeg uit de diepvries!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie