Basisrecept: Gezouten karamelsaus

Recept hoeveelheid: 1 pot
Het basisrecept voor de lekkerste gezouten karamelsaus ever?! In de video laat ik je zien hoe je deze salted caramel super makkelijk zelf kunt maken!
Print het recept

Ingredi├źnten

  • 150 gram witte suiker
  • 50 ml water
  • 75 gram roomboter ongezouten
  • 100 ml slagroom
  • snufje grove zeezout (ik gebruik 'Brun & Renard' zeezout)

Bereiding

  1. Meng in een ruime pan de suiker met het water. Laat dit op zacht vuur rustig pruttelen zonder te roeren.
  2. Zodra de suiker bubbels van wit naar donkerbruin gekleurd gaan, voeg je de boter toe. Roer dit zachtjes door tot de boter is gesmolten.
  3. Voeg de slagroom rustig toe aan de karamelsaus. Pas op voor eventuele spetters en roer dit direct rustig door tot een egale saus. Voeg eventueel nog een snufje zout toe.
  4. Laat de saus afkoelen, giet de karamel saus in een pot en geniet ervan!

Notities

Bewaren: Je kunt de saus voor ongeveer 1 week bewaren.

Let op: Des te donker de suiker kleur, des te bitter de karamel.

┬ę Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie