Mini cheesecake met stroopwafel & salted caramel

Recept hoeveelheid: 12 mini cheesecakes
Dit moet je echt proberen want deze mini cheesecake met stukjes stroopwafel en gezouten karamel zijn echt onwijs lekker. Echt een perfecte combinatie!
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten bodem

  • 150 gram bastogne koeken
  • 75 gram ongezouten roomboter

Ingrediënten vulling

  • 400 gram Mon chou
  • 2 eieren
  • 1/2 zakje vanille suiker
  • 1 zak mini stroopwafels

Benodigdheden

  • Muffinvorm (12 stuks)
  • 12 muffins vormpjes
  • keukenmachine of mixer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden hete lucht. Maal de bastogne koeken in de keukenmachine fijn. Smelt de boter in klein steelpannetje glad. Haal de pan van het vuur, voeg de koek kruim toe aan de boter en meng dit goed door elkaar.
  2. Mix met de keukenmachine of een mixer de monchou met de eieren en de vanille suiker.
  3. Vet de springvorm in met boter of kies voor muffins vormpjes. Verdeel de koek kruim over de bodem van de vormpjes, ongeveer 1 eetlepel per vorm. Druk dit goed aan met je vingers of de achterkant van een lepel. Verdeel het monchou mengsel eroverheen en zet voor 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de mini cheesecake uit de oven en laat het rustig afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vorm. Snij de mini stroopwafels in vieren. Versier de cheesecake met een beetje gezouten karamel en een paar stukjes stroopwafel. Genieten maar!

Notities

Het recept voor de gezouten karamelsaus vind je hier!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie