Zelfgemaakte noedelsoep met biefstuk

Recept hoeveelheid: 2 kommen
Tijd voor noedelsoep! Met een zelfgemaakte bouillon, ramen noodles & knapperige groenten is dit gerecht een heerlijke avondmaaltijd.
Print het recept

Ingrediënten

Basis voor bouillon

  • 1 blokje groenten bouillion
  • 600 ml kokend water
  • 2 lange, dunne plakken gember (max 0.5 cm dik)
  • 1/2 rode peper
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl vissaus

Toppings

  • 2x 90 gram ramen noodles (ik gebruik Hakubaku ramen noodles)
  • 50 gram taugé
  • 200 gram sugar snaps
  • 1 rode ui
  • 1 paar takjes verse koriander
  • 1 biefstuk (à 150 gram)
  • 1 paar schijfjes limoen (eventueel voor smaak)

Bereiding

  1. Meng het blokje groenten bouillon om het gekookte water (zie ingrediëntenlijst) in een steelpan. Voeg de vissaus en sojasaus toe. Snij de gember in lange plakken en de rode peper in ringen. Voeg de gember en de helft(!) van de rode peper toe. Laat voor 15 minuten trekken op laag vuur.
  2. Kook vervolgens de sugar snaps gaar in 3-4 minuten. Snij ondertussen de rode ui in ringen. Giet de sugar snaps af en bewaar het vocht. Kook in het vocht van de sugar snaps de ramen noodles gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak de biefstuk volgens eigen voorkeur in de pan in een beetje boter en laat even rusten in aluminium folie.
  4. Verdeel de gekookte noodles over de kommen en giet de bouillon erbij (zonder de gember of rode peper). Verdeel de taugé, rode ui, sugar snaps, koriander & overige rode peper over de kommen. Snij de biefstuk en verdeel deze ook over de kommen met noedelsoep. Serveer er limoen bij.

Notities

De bouillon kun je eventueel al eerder trekken, maar verwijder hierbij wél na maximaal 20 minuten de gember en rode peper. Anders gaat dit teveel overheersen in de bouillon.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie