Zo geniet je van je zwangerschap

Zwanger zijn is iets bijzonders. In een korte tijd verandert er veel in je lichaam. Na de zwangerschap verandert je leven voorgoed, omdat er altijd een kind is waar je de zorg voor draagt. Ondanks dat de zwangerschap door veel vrouwen als zwaar wordt ervaren, is het ook een mooie tijd waar je van moet genieten. Hoe zorg je ervoor dat je bewust geniet van je zwangerschap?

Rust nemen

Het is erg belangrijk om vooral in een latere fase van de zwangerschap voldoende rust te nemen. Het zit in onze mentaliteit om altijd maar door te gaan, maar soms is het verstandig om dat niet te doen. Zwangere vrouwen hebben niet voor niks recht op zwangerschapsverlof. Pak af en toe een uurtje rust en geniet van het kleintje dat lekker aan het schoppen is in je buik. Voor veel vrouwen is dat schoppen iets wat ze na de bevalling erg missen. Geniet er dus nog van nu het nog kan.

Zwangerschapsmassage

Uiteraard kan je man je elke avond even masseren, maar nog lekkerder is het als dit door een professional wordt gedaan. Een zwangerschapsmassage helpt niet alleen om te ontspannen, maar zorgt er ook voor dat je klachten, gerelateerd aan de zwangerschap, verlicht worden. Vaak wordt er gebruik gemaakt van speciale kussens waardoor je baby alle ruimte heeft. Heel even is er niks anders dan jij, je kindje en de heerlijke aanraking van de masseur. 

Negenmaandenboek

Omdat de zwangerschap een bijzondere tijd is en het ook snel voorbij gaat, is het leuk om alles vast te leggen in een negenmaandenboek. Daarin kan je bijhouden hoe de echo’s zijn geweest, hoe je vrienden en familie verteld hebt dat je zwanger bent en hoe je je voelt. Ook na de zwangerschap is dit heel leuk om nog eens terug te lezen, want bepaalde details vergeet je altijd snel weer. Ook als je baby gegroeid is tot volwassen persoon, is het erg leuk om samen dat negenmaandenboek eens door te kijken.

Ben jij zelf zwanger, woon je in de omgeving van Purmerend en ben je nog op zoek naar goede kraamhulp? Neem dan eens een kijkje op kraamzorg Purmerend

Geef een reactie