Zo kies de beste dekbedovertrek

dekbedovertrek

Je beddengoed heeft invloed op je nachtrust. Dat is wellicht niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan een dekbedovertrek, maar het is wel echt zo. Sterker nog: als jij slecht slaapt en je past je beddengoed aan, dan kun je wellicht in een klap daar vanaf zijn. Lees verder en ontdek hoe je lakens vervangen je kan helpen. 

De afmetingen van je dekbedovertrek

Wanneer je slaapt onder een dekbed, is het allereerst heel belangrijk dat je een dekbed kiest dat past bij het seizoen. Je wil een deken hebben die niet te warm is in de zomer maar ook niet te koud in de winter. Dat kan met een speciaal dekbed dat geschikt is voor alle seizoenen, of je kunt elk seizoen veranderen van deken. In ieder geval is de tweede stap minstens zo belangrijk: je dekbedovertrek. Een dekbedovertrek moet precies even groot zijn als je deken. Het is essentieel dat het dekbed precies op de deken past omdat je bij een te grote hoes te maken hebt met overtollige stof. Als er stof overblijft, dan kun je daar gedurende de nacht in vast komen te zitten. Bovendien gaat de deken draaien in de hoes en dan is het materiaal niet meer goed verdeeld over je lichaam. Zo worden je voeten misschien te koud en je armen juist te warm.

dekbedovertrek

De sluiting van de dekbedovertrek

Daarnaast is het belangrijk dat je een dekbedovertrek kiest met de juiste sluiting. Een deken die langzaam naar beneden zakt kan ervoor zorgen dat je bovenaan alleen nog maar hoes overhoudt en geen deken.